הקמת חשבון בלינקדאין, ועכשיו …מה?


למעלה ממיליון וחצי ישראלים בלינקדאין וגם אתה החלטת להצטרף לרשת הזו סוף סוף. הקמת פרופיל (או לפחות העלית קצת תוכן שם) ועכשיו השאלה…מה הלאה?

אז אם החלטתם להיות פעילים ברשת ואתם תוהים מה צריך לעשות אחרי שיש פרופיל הנה ההסבר.

  1. שפר את הפרופיל שלך

לאלה מבינכם שיש פרופיל אבל הוא הוכן כלאחר יד, ללא מחשבה, או השקעה רבה מדי, כדאי לקחת צעד אחורה ולהתייחס לפרופיל הזה כאל הבבואה שלכם בעולם הוירטואלי. וככזה, ראוי שהפרופיל יהיה עשוי לעילא, ייצוגי, ומכובד! הפרופיל משדר מי אתם, כיצד עוזרים לאנשים ובמה אתם אלופי העולם ולכן לא צריך להקל ראש במה שכותבים שם ולהקדיש לזה זמן.

רבים מפספסים הזדמנות פז זו וחושבים שהפרופיל שלהם בלינקדאין הוא לא יותר מגיליון קורות חיים , אבל לא כך!

לכן יש להקפיד ולכתוב פרופיל מפורט, עם אנגלית מצויינת (לא ממליצה על פרופיל בעברית) ועתיר קישורים, תמונות, מצגות ולינקים במידה ויש לכם. אחרי הכל, מדובר במיתוג האישי שלכם וכיצד אתם מוצגים לעולם ברשת. בין אם אתה שכיר וקל וחומר אם אתה עצמאי: הפרופיל צריך להעביר ולהמחיש לקורא אותו שאתה מקצוען במה שאתה עושה ושכדאי להיות בקשר איתך.

  1. הוסף קשרים

וותק ורצינות הפרופיל שלך נשענים בראש ובראשונה על מספר הקשרים שיש לך ברשת. ולכן יש לפעול על מנת להגיע למספר הקדם השיווקי – 500.

מדוע? כי מעל מספר זה הגולש אינו רואה אם יש לכם 600 קשרים או 3000 , רואים במסך הראשי של הפרופיל את המספר 500 פלוס וזה מספיק כדי לעשות רושם על הגולש על מנת שיבין שאתה כאן יותר מיומיים ויש לך רשת יפה.

מעבר לכך ברמה של החשיפה – יותר עיניים יצפו בתוכן שלך וזה כמובן רצוי מאוד.

אז איך מתניעים את העניין:

א. שלח בקשות לקשר לאנשים הקרובים שבאמת מכירים אותך גם אם אינם מהסביבה המקצועית הישירה שלך – קולגות, חברים, אנשים שעבדת איתם בעבר, וכל מי שמכיר אותך יחסית טוב. אלה וודאי יאשרו אותך וזו כבר התחלה מצויינת להמשך.

ב. השתמש בהצעות לינקדאין – אנשים שאתה עשוי להכיר. הוא מבוסס על אלגוריתם לינקדאין שמבין הקשרים מהתוכן בפרופיל שלך ומציע אנשים יחסית רלוונטיים. כדאי להקפיד לא לשלוח הודעה סתמית גנרית אלא מותאמת אישית או חצי אישית (קצת לשנות את הנוסח הקבוע של לינקדאין ).

ג. הוצא מה"בוידם" את כל כרטיסי הביקור – אנשים שפגשת במהלך השנים בפגישות, כנסים..חפש אותם בלינקדאין הם ודאי שם, ושגר להם בקשה לקשר. סיכוי גבוה שתאושר וזה נהדר לשמור על קשר באמצעות הלינקדאין שידאג לעדכן אותך על כל מהלך מקצועי שהם עושים בחייהם (מינוי עבודה חדש, מהלך עסקי וכד').

  1. העלה תוכן ממתג

הכוונה שתעלה תוכן בפיד או בבלוג שלך שקשור לעולם התוכן המקצועי שלך. ככל שתיטיב לעשות כך תחשף יותר ויותר למול הקשרים שלך הישירים והקשרים שלהם (מעגל שני ושלישי) ככל שהם יגיבו לתוכן שלך. כדאי לשאוף תמיד לעדכן תוכן או לכתוב תוכן מקורי הקשור לנישה מקצועית שבהקשרה אתה רוצה להיות מוכר כמומחה.

  1. הגב לאחרים

תגובה לתוכן של אחרים בפיד שלהם או כתגובה לפוסט בבלוג גורמת חשיפה לשם שלך וזאת ללא שטרחת לכתוב תוכן משלך. אני ממליצה על השקעת הזמן בכך מאשר פעילות בקבוצות, מאחר שקבוצות רבות בלינקדאין הן חסרות ערך ולא איכותיות מספיק.

  1. השג מידע עסקי

ייתכן ואתה מעוניין לפעול ברשת בדגש של מציאת דטה עסקית אודות נושא מסויים או אודות מתחרים ולהגיע לרזולוציות מידע שיתרמו לעשייה העסקית שלך. לפיכך ניתן בהחלט לעסוק רק בסעיף זה בפעילות. ניתן לאתר מידע אודות חברות.

6. פרגן לאחרים

הקלק על ENDORSE לקשרים שלך שאתה באמת מעריך את מקצועיותם. אלגוריתם לינקדאין יציע לך את האנשים מעצמו. תגלה מהר מאוד שככל שמפרגנים לאחרים כך מקבלים בחזרה המלצות. זה מצויין לקידום האורגני של הפרופיל שלך וכן ליצירת נראות מקצועית וממותגת כלפי כל מי שבודק את הפרופיל שלך.

7. מדוד את הפעילות שלך

האם יש עלייה במספר הקשרים? האם יש עלייה במספר הצפיות בפרופיל שלך? האם יש קליקים לתוכן? תגובות? לייקים? הודעות נכנסות? מצוין! אתה על דרך המלך ואינך מבזבז את זמנך.

לסיכום

ניתן לפעול ברשת הלינקדאין לצורך מטרות שונות: השגת עבודה, גיוס עובדים, פיתוח קשרים מקצועיים, קידום מכירות, קידום אג'נדה חברתית עסקית ועוד. הפעילות המעשית תהיה בהתאם.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *