לאלה מביניכם שמשתמשים בלינקדאין ומעוניינים למנוע מהגולש שמבקר אצלם בפרופיל הסחות דעת הפוסט הזה יהיה מאוד רלוונטי.

הסבר:

אלגוריתם לינקדאין בנוי כך שהוא "מנחש" את מי אנחנו מחפשים ברשת ואז כשאנחנו מגיעים לפרופיל הנכסף הוא מציג לנו עוד אנשים דומים לו. אותם פרופילים מוצגים במסך מצד ימין לפרופיל בו אנו מבקרים עם הכותרת

"People also viewed"

זה אלגוריתם שדומה לזה הקיים באמזון, לדוגמא, המציע לנו ספרים דומים לספר מסויים בו התעניינו.

היתרון

כאשר אנחנו נמצאים ב MODE של תחקיר זה מצויין, כי האלגוריתם מסייע לנו לגלות אנשי מפתח דומים לחיפוש שביצענו ולחסוך לנו זמן חיפוש יקר.

החיסרון

כאשר מדובר בנו עצמנו וקידום האינטרס המסחרי שלנו אנו לא מעוניינים שהגולש שמחפש בעל מקצוע כמונו ייחשף גם למתחרים שלנו. (או: להסחות דעת מיותרות במסך..)

ולכן

אם אתם לא רוצים שאותו גולש שמצא אתכם ייחשף גם למתחרים שלכם עליכם להגדיר זאת בהגדרות לינקדאין פעם אחת.

איך לבטל את פונקציית People also viewed

  1. גשו להגדרות ופרטיות בראש העמוד מצד ימין במסך Accounts & Settings
  2. בחרו באופציית Privacy & Settings
  3. הקליקו על manage
  4. בחרו אופציית Viewers of this profile also viewed
  5. החליפו למצב NO (יישמר אוטומטית במצב זה אחרי הלחיצה)

מעתה כל חיפוש וכניסה לפרופיל שלכם לא יציג לגולש את אופציית אנשי המקצוע/קולגות/מתחרים כמוכם והם יתרכזו אך ורק בכם.

יצויין שהשינוי כמובן הפיך.

קליק להסבר מטעם לינקדאין (אנגלית)