מחפש את האתגר הבא: דרך הלינקדאין או דרך ה..פקס?


בחודש שעבר הראיתי לבת שלי את אוסף הבולים שהיה לי כשהייתי ילדה. העובדה שבעבר שלחו מכתב בתוך מעטפה, הדביקו בול, הלכו לתיבת הדואר, שלשלו את המכתב לתיבה וחיכו ימים עד הגעתו ליעד כמעט ולא נתפסה אצלה. יתירה מכך, גם אין לה אימייל. הילדים מורגלים בתקשורת אחרת – מהירה יותר, רשתית יותר ואון – ליינית.

למה אני מספרת את כל זה? מסתבר שגם בעידן חיפוש הקריירה ושוק העבודה השתנו הדברים ללא היכר.

  1. אנשים משנים מקומות עבודה, קריירות ומסלולים באופן תדיר יותר.
  2. אין אופק תעסוקתי בטוח לאף אחד, אין קביעות.
  3. הישארות במקום עבודה אחד לאורך זמן עלולה אף להיתפס כשמרנות, חוסר רלוונטיות של העובד יותר לשוק העבודה.
  4. לא משיגים יותר משרה באמצעות שיגור פקסים של קורות חיים למודעה או דרך אימייל.
  5. השכיר נדרש למיתוג עצמי ויח"צ על מנת "לשפר עמדות", לאורך כל הקריירה שלו.
  6. עלייה עצומה בחשיבות הקשרים המקצועיים/חברתיים של המועמד.

האם אתה רלוונטי או דינוזאור?

בשנים האחרונות משרדי מתמחה בעבודה בלינקדאין. בין היתר, במיתוג אנשים (שכירים או בעלי עסקים) באמצעות בניית פרופיל לינקדאין מקצועי וממותג עבורם ובסדנאות מקצועיות לשימוש ברשת הנפלאה הזו לקידום עסקיהם.

לא מספיק אנשים עדיין מכירים בחשיבות הגדולה,שלא לומר הקריטית, של המיתוג שלהם ברשת בכלל ובלינקדאין בפרט.

מה אני מגלה פעמים רבות? אנשים בעלי ניסיון רחב ועצום המספרים לי על יכולותיהם והקריירה שלהם שמתגלים בבדיקה שאני עורכת עליהם ברשת כדלים וחסרי כל הישגים.

"כולם כבר ממילא מכירים אותי", אחד אומר

"לא היה לי זמן אף פעם להקים פרופיל כמו שצריך"

"אין לי כוח לשווק את עצמי", אחרת מצטדקת

"תבני לי את הפרופיל, אבל אני אומרת לך מראש שאני לא מתכוונת לכתוב שום דבר ברשת"

אלה אנשים שחיים בעידן תיבת הדואר והבול..

מי שאינו מכיר במציאות החדשה סופו להישאר מובטל כרוני או אחד כזה שעובד במקום כלשהו, אבל אינו מרוצה ממנו, מתוסכל ומיואש.

ומה לגבי לעצמאים/בעלי העסקים?מי שנרדם בשמירה סופו שהמתחרים ה"ירוקים" שלו שפעילים מאוד ברשת יעקפו אותו בסיבוב. מחקרים מוכיחים כי יש קשר ישיר בין נוכחות רשת טובה וחזקה והצלחה עסקית.

מתג את עצמך או שתמות

מכאן אני מגיעה לחשיבות העצומה של נוכחות הרשת של כל אדם (שכיר, עצמאי) ובדגש הלינקדאין.

branding

אם נבחן שוב את הסעיפים שכתבתי נוכל לראות שלינקדאין היא בהחלט השקעה טובה.

  1. התחלה נפלאה– אם יש לכם פרופיל לינקדאין מתעדכן והחלפתם מקום עבודה, העדכון שתעלו בלינקדאין יחשוף זאת בפני רשת הקשרים שלכם, ללא צורך להכריז על כך דרך המייל. יתירה מכך, אלגוריתם לינקדאין ידחוף להם את המידע דרך מסך ההודעות שלהם והם אף יאחלו לך בהצלחה. דרך נפלאה להתחיל עבודה במקום חדש, כשרשת הקשרים שלך,מיודעת ותומכת.

 

2. שיפור עמדות בקריירה – עובד שהשקיע לאורך השנים בהצגת ההישגים והיכולות שלו בלינקדאין, יהיה בעמדה טובה יותר לעומת אדם עתיר ניסיון וכישרוני אך ללא רשת קשרים ונוכחות רשת המדגימה את יכולותיו. איזה מגייס או סורסר ידע עליו? יתרשם ממנו? איזה צייד ראשים יפנה אליו? איזה רשת קשרים תקדם אותו אם לא השכיל לבנות כזו לאורך השנים באמצעות הלינקדאין?

 

3. הבלטת הישגים מקצועיים ויצירת סיפור מקצועי אטרקטיבי– אין כמו פרופיל לינקדאין להמחיש כמה התקדמתם לאורך השנים, להדגים הישגים, ולעשות רושם מקצועי מעולה. פרופיל לינקדאין הוא הרבה יותר מגיליון קורות חיים יבש. יש אפשרות להטמיע בו מצגות, לינקים, להדגיש פרוייקטים עליהם הייתם אחראים במקומות העבודה ובכך ליצור מיתוג מצויין של אדם דינמי עם סיפור קריירה המדגים יעילות.

 

4. קשרים – האנשים המחפשים בשוק העבודה העכשווי את המשרה הבאה באמצעות שיגור פקס למודעה או אי-מייל משולים לדינוזאורים. בפרט כאשר מדובר באלו המחפשים משרה בתפקיד בכיר. בגזרה זו השוק מתנהל בייחוד על בסיס קשרים וציידי ראשים.

 

5. מיתוג אישי–כאשר שכיר דואג למיתוג האישי שלו, קרי, פרופיל מעודכן ומתעדכן בלינקדאין, המספר אודות עשייתו, מדגים ומציג פרוייקטים והישגים הרי שהוא מדברר גם את הארגון בו הוא עובד. אבל בראש ובראשונה העובד הזה הוא נכס בלתי מובן מאליו ואינו באמת "שייך" לחברה. מכאן הסיבה שיש פרנסה למגייסי כוח אדם.. אין כמו הון אנושי על מנת שחברה תצליח. מכאן שלא פחות חשוב מטובת החברה בה אתה עובד הוא אתה והמיתוג האישי שלך. הדברים נזילים למדי בעידן הזה וכדאי תמיד להיות מוכן ולהיראות טוב ברשת.

 

6. לדעת ראשון –כשאתה מחפש עבודה או עדיין עובד ורוצה לשפר עמדות הקשרים החברתיים והעסקיים הם מנוף חזק מאוד מבחינת יכולת השגת מידע (איזה מקום מחפש נושא משרה זו או אחרת, לפני שפורסם), המלצות, הגעה למידע על משרות נוספות שלא מפורסמות באמצעות הרשת השנייה והשלישית שלך (חברים של חברים וכו'). כדאי לנצל את הויראליות של הרשת!

מה חושב עליך  צייד הרשת

אז הסכמנו שפרופיל לינקדאין הוא כלי חשוב לטיפוח הקריירה, אבל איך באמת המגייסים  עובדים ברשת ומה הם מחפשים?

מספרת איילת וורשביאק, בעלת  פירמת בוטיק לפתרונות גיוס בארגונים, ציידת ראשים ומחפשת תמידית מועמדים טובים.

"אני קודם כל מחפשת מועמדים ללקוחות שלי, הם מכתיבים את הצרכים והדרישות. חשוב להבין זאת כי אני לא מייצרת את השוק אלא נותנת את התמונה מה קורה בו.אני מחפשת "טאלנטים". כאלה שניכר כי בנו את הקריירה שלהם במוכוונות ובמומחיות. כאלה שה"פרופיל הדיגיטלי" שלהם מראה זאת. כמובן שהגדרת "טאלנט" היא ספציפית לכל משרה. אני והמגייסים שלי נכנסים לפרופיל של המחפשים האקטיביים וכמובן למחפשים הפאסיביים שאותם אנחנו "מטרגטים".

מה אנו בוחנים? דבר ראשון זוהי התמונה! גייסתי מנכ"ל לחברת ייעוץ. המועמד היה שמור אצלי כי החל לחפש  מספר חודשים לפני כן. ושיגרתי אותו ללקוח. האיש תמיר ומטופח, צרף תמונה בלינקדין שבה נראה מלא והרבה פחות אסטתי ממה שנראה במציאות.

לולא אני ששיכנעתי את היועצת לדלג על התמונה הזו ולהאמין לי שהמועמד ייצוגי . המפגש לא היה מתקיים.שערו בנפשכם, המועמד נפסל על סמך תמונה! מכאן תבינו כמה שמעות  יש לפרופיל הדיגיטלי שלנו. אדם שנפסל לתפקיד מנכ"ל ולא לתפקיד יועצת יופי!

לתפקיד בכיר בעולמות השווק , גייסתי מנהל/ת מוצרים. היגיעו אלי בדרך המסורתית קורות חיים של מועמד. מועמד מקצוען בתחומו, עובד שנים רבות באותו מקום. ניכר היה כי הפרופיל הדיגיטלי שלו בלינקדין עתיק יומין. "איך את משווקת לי מומחה לשווק שאת המותג הפרטי שלו הוא לא יודע להציג? הקשתה עלי מנהלת הגיוס.היא צדקה, אומרת וורשביאק.  מאז  שני המקרים הללו אני מקפידה יותר. ולא משנה שאכן מדובר היה באנשים מוכשרים ביותר שהומלצו על ידי קולגות נחשבים."

חיפוש קריירה, ההמלצות

לסיכום, ממשיכה וורשביאק,"אנו בעידן חדש ,עידן של ידע מונגש. הכל יודעים עליכם הכל , אפילו שכף רגליכם עדיין לא דרכה במסדרונות אותם ארגונים.היעלה בדעתכם להגיע לפגישה עיסקית עם כרטיס ביקור מרופט ומהוה? כמובן שלא.  כרטיס הביקור הדיגיטלי שלכם מונגש לציידי הרשת,"הסורסרים", אנשי הגיוס ומשאבי אנוש.בידכם הבחירה האם להיות טאלנטים ולייצר מיתוג אישי מוצלח,או לסמוך על משהו שינסה לשכנע את הארגון שימחל על הטעות החמורה של פרופיל לא מעודכן.

ולסיום, לא רק תמונה ופרופיל מהודק אלא גם מאמרים, השתתפות פעילה בקבוצות מקצועיות, שיתוף חומרים מעניינים, יעמידו אתכם בחזית הבמה המקצועית!"

אז, איפה אתם רוצים להיות?

 

 



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *