12 טעויות שאנשים עושים בלינקדאין


פרופיל לינקדאין הוא כלי מצויין על מנת למצוא עבודה ועל מנת לעשות עסקים. אבל לא כל פרופיל יואיל בהכרח. למה הכוונה?

הפרופיל חייב להיות כתוב היטב – על מנת ש"יעשה את העבודה" בצורה המיטבית.

למה הכוונה?

1. מיתוגית– הפרופיל צריך לייצג אדם מקצועי, להרשים. זהו נאום המעלית שלו, אם תרצו. עליו להעיד על כך מבחינה ויזואלית ומבחינת התוכן שמדובר במומחה, רציני ו"עם קבלות". כזה שפשוט מתחשק ללחוץ על כפתור הCONNECT כשרואים אותו! שצייד הראשים יבחר בך וישגר לך הצעת עבודה.

לא מספיק תרגום לאנגלית יבש של גיליון קורות חיים- צריך פרופיל ממותג!

2. טכנית – פרופיל המורכב מאלמנטים שעוזרים לו להתקדם במנוע החיפוש הלינקדאיני טוב מאחרים. שממלא אחר כללי לינקדאין על מנת שאלגוריתם לינקדאין יעבוד עבורו בחזרה!

טעויות נפוצות בפרופילי לינקדאין

הנה רשימה שהרכבתי מתוך ניסיוני בצפייה ומתוך שיפור המוני פרופילים שביצעתי במהלך השנים.

1. ממלאים את פרטי הפרופיל כלאחר יד

זה כמו כרטיס ביקור שלא מילאתם בו את כל הפרטים. מה זה משדר? חוסר מקצועיות וזלזול.

2. לא מנצלים את מנוע הקידום של לינקדאין

מדלגים על קטגוריות, לא מפרטים מספיק – מבחינת טקסט, לא מוסיפים קישורים, תמונות, מצגות, לינקים לכתבות יח"צ. אתם לא עושים טובה לאף אחד ובטח לא ללינקדאין אם בקושי רשמתם משהו על עצמכם…החשיפה והקידום במנוע החיפוש יהיו בהתאם – נמוכים!

3. לא כותבים בכותרת מספיק מילים ותיאורים. יש 121 תווים לנצל וכדאי מאוד למלא הכל. אנשים שלא מנצלים את כל המקום בכותרת הם כמו אנשים שגרים בפנטהאוז ומעדיפים לנצל רק חדר אחד בכל הדירה…

4. לא יצירתיים. משתמשים במלים שחוקות כמו Expert, Creative שכבר כולם כותבים אותן והן לא מספיק מקדמות את הפרופיל.

5. כותבים בעיקר על עצמם ולא איך יוכלו לעזור לאחרים. זה משעמם, ואין שם שורה תחתונה.

6. מתפארים בניסיון של 20 או 30 שנה. עדיף לכתוב במקרים כאלה "למעלה מ 15 שנות ניסיון" , כדי להרוויח את המיתוג כבעל ניסיון ומומחה אבל לא להצטייר כדינוזאור..

7. מאשרים קשרים "מכל הבא ליד". לא בוררים את רשת הקשרים שלהם, מאשרים קשרים על ימין ועל שמאל, בלי פוקוס ומטרה, כולל קשרים לא איכותיים, אנשים בלי תמונה, בלי פירוט, העיקר להוסיף. זה עלול לייצר נזק היות שרשת הקשרים שלנו מעידה גם עלינו.

8. לא מעדכנים את הפרופיל. אם הסלון בבית אנו מרעננים מדי תקופה, שלא נעדכן את דף הנחיתה העסקי שלנו..? מומלץ לעדכנו לפי הישגים, מקומות עבודה ולהשאירו תמיד רלוונטי.ממש כמו כרטיס הביקור שלנו.

9. מעלים תמונה לא איכותית ושאינה מתאימה לרשת. בניגוד לפייסבוק, כאן התמונה אמורה לשדר רצינות וצריכה להיות איכותית בהתאם. כדאי מאוד גם שהמבט יהיה ישיר למצלמה ותלבשו "בגדי חג"..בקיצור, כדאי להימנע מלהעלות תמונה מחוף הים או מהטיול המשפחתי. לאלה מביניכם המעוניינים לעשות עסקים עם אנשים בחו"ל הנקודה הזו קריטית.

10. לא נותנים לפרופיל נופך אישי. בסופו של דבר אנחנו אנשים, ולא רשימת מכולת של יכולות מקצועיות. למרות שמדובר ברשת עסקית כביכול "קרה" יש מקום לתת ביטוי לתחביבים כגון ריצה, ספורט אתגרי, התנדבות למען הקהילה או "שיגעון" אחר שלכם (איסוף שעוני קוקיה..?). הדבר מייצר עניין, מבדל אתכם, מציג את האישיות והיכולות שלכם מזוויות רעננות ומיטיב אתכם.

11. לא מבליטים הישגים מקצועיים. קל ליפול לקורות החיים הטריוויאליים ולעשות פשוט "קופי פייסט" ללינקדאין אבל זה פשוט פיספוס.

12. לא ממלאים את קטגוריית התקציר "Summary" – זה כמו להתחיל לעשות מבחן מציון 80. מדובר בחלק מאוד חשוב כי הוא מעניק את העומק וההסבר אודותיכם ונותן נקודות קידום אורגני בלינקדאין. ולכן מי שמדלג על "מהמורה" זו (כי.."מה נכתוב על עצמנו..? נדלג ישר לקורות חיים וזהו..") – מפסיד בגדול.

 



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *